Kompanija Apple je najavila da će njena platforma za digitalnu distribuciju, aplikacija App Store, proširiti podršku na još 20 zemalja svijeta, među kojima se nalaze i Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, kao i Kosovo, prenosi portal Nova ekonomija.

U objavi na svom veb-sajtu, Apple navodi da razvojni timovi iz tih zemalja do 10. aprila trebaju da preduzmu određene korake kako bi koristili sve pogodnosti platforme i svoje aplikacije učinile dostupnim na svim novim tržištima.

Vlasnici postojećeg članskog naloga prvo trebaju da prihvate ažurirani Ugovor o licenci za program (Program License Agreement) tako što će se prijaviti na svoj nalog na veb-lokaciji Apple Developer, a vlasnici ugovora o plaćenim aplikacijama (Paid Applications Agreement), takođe trebaju da prihvate ažurirani ugovor u App Store Connect-u.

“Obavijestićemo vas kada možete da pristupite novim zemljama ili ažurirati cijene pretplate (za vaše proizvode) na ovim lokacijama”, dodaje se u saopštenju.

Apple navodi da je App Store do sada bio dostupan u 155 država, a da platforma generiše 155 milijardi dolara prihoda za razvojne timove, putem prodaja mobilnih aplikacija i usluga unutar aplikacija.

Nova ekonomija