Da bi predstavila svoju najnoviju kolekciju za proljeće-ljeto 2021, Donatella Versace nas je svojom online revijom odvela ispod mora, u svoj Versacepolis, ”utopijsko naselje stvoreno na morskom dnu i naseljenim jakim i sigurnim muškarcima i ženama.”

Kao publika na ovoj reviji bili su samo zaposlenici Versacea i to oni koji su bili negativni na test Covid-19.

Između podvodnih ostataka grčkih hramova i kipova te Versaceove Meduze prošetala je zaista raznolika ekipa manekena, različitih mjera, naglašavajući time i ljudsku raznolikost a i glavnu temu ove kolekcije:

„Htjela sam stvoriti nešto ometajuće, nešto što bi moglo biti u skladu sa onim što se promijenilo u svima nama. Za mene je to značilo sanjati o novom svijetu. Svijet napravljen od sjajnih boja i fantastičnih stvorenja i svijet u kojem svi možemo mirno koegzistirati. Ova kolekcija ima optimističnu dušu i optimistična je, sanjiva, pozitivna … Ovo je odjeća koja vam donosi radost. ” – rekla je Donatella Versace.

I ženske i muške kreacije su prepune vedrih boja i ukrasa a motivi morske zvijezde, podvodnog bilja i školjki su u obliku broševa ili printa, sve prepuno jakih tonova i podvodnih motiva, ali i specifičnog glamura.

Odjeća je raznolika, sa volanima ili sitnim pliseom, sakoi sa moćnim širokim ramenima da se naglasi razigranost kroja i forme. Printevi su živahni i podebljani i sve odiše Versaceovskom senzualnošću.

I torbice, šeširići i sandale su u znaku jarkih boja, muške čarape su poput duge, obavezne i na papuče jer je Donatella naredno proljeće predstavila kao pravi koloristički raj.

Ova tema “Pod morem” jako podsjeća svojim stilom na Versace s kraja 80-ih i sa početka 90-ih godina, jer su i tu bili jarki, šareni i puni života modeli!

U vrijeme obojeno pandemijom cijela ova kolekcija naprosto odiše živošću svojom bujnom paletom boja.

”Priroda, atletičnost, zavođenje i fantazija kombiniraju se u loncu životnih radosti. U središtu ove kolekcije je osnaženi stav koji s optimizmom i nadom gleda u budućnost”, kaže sama dizajnerka.