Fortenova grupa u ponedjeljak je izvijestila, da je nakon dovršetka procesa dubinskog snimanja u postupku prodaje kompanija Ledo plus, Ledo Čitluk i Frikom, ušla u ekskluzivne pregovore s tvrtkom Nomad Foods te očekuju da bi transakcija mogla biti zaključena tijekom ljeta.

“Nakon dovršetka procesa dubinskog snimanja u postupku prodaje kompanija Ledo plus, Ledo Čitluk i Frikom, koje zajedno s nekoliko manjih povezanih društava čine poslovno područje zamrznute hrane, Fortenova grupa odlučila je krenuti u sljedeću fazu procesa ulaskom u ekskluzivne pregovore s tvrtkom Nomad Foods”, navodi se u priopćenju.

Izvršni direktor za financije Fortenova grupe James Pearson istaknuo je da je Nomad Foods kompanija s izvrsnim investicijskim i operativnim postignućima i jasnim fokusom na segment zamrznute hrane u Europi.

“Ima još, naravno, jako puno posla te treba ispuniti niz uvjeta prije nego što postignemo konačni dogovor, ali svakako očekujemo da ćemo u tome uspjeti”, rekao je Pearson.

U priopćenju se prenosi i izjava glavnog izvršnog direktora i člana Upravnog odbora Fortenova grupe Fabrisa Peruška kako je “postupak dubinskog snimanja za poslovno područje zamrznute hrane, u kojem je sudjelovalo više stranaka, uspješno priveden kraju prihvaćanjem nastavka pregovora ekskluzivno s tvrtkom Nomad Foods, koja se dosada pokazala iznimno snažnim potencijalnim partnerom za njihovu djelatnost zamrznute hrane”.

Krajnji cilj Fortenova grupe, kako je rekao Peruško, osim maksimiziranja vrijednosti, i dalje ostaje zaključenje transakcije sa strateškim partnerom koji će dati maksimalan doprinos daljnjem razvoju poslovnog područja zamrznute hrane te prepoznati punu vrijednost i potencijal ove djelatnosti i ljudi koji u njoj rade.

Ta transakcija, istaknuo je Peruško, dio je procesa optimizacije kapitalne strukture koji će omogućiti Fortenova grupi daljnji razvoj.

“Očekujem da će sljedeća faza prodaje djelatnosti zamrznute hrane biti dovršena krajem prvog kvartala 2021. godine potpisivanjem kupoprodajnog ugovora. U tom bi slučaju transakcija mogla biti zaključena čim pribavimo regulatorna odobrenja, moguće tijekom ljeta 2021. godine”, rekao je Peruško te poručio kako će zaposlenike i tržište nastaviti redovito i pravovremeno obavještavati o razvoju situacije.

Inače, Fortenova je u drugoj polovini rujna prošle godine objavila da je zaprimila niz neobvezujućih ponuda za preuzimanje kompanija Ledo plus, Ledo Čitluk i Frikom, koje čine Poslovnu grupu zamrznute hrane.

Hina