Poslije prošlogodišnjeg objedinjavanja proizvodnje rashladnih uređaja u fabrici u Valjevu, kompanija Gorenje predstavila je novu generaciju frižidera domaće proizvodnje, Gorenje GardenFresh kombinovane frižidere.

Kako je saopšteno, proizvodnja nove generacije kombinovanih frižidera omogućena je uvođenjem nove tehnologije i novina u konceptu izrade aparata što je doprinijelo i povećanju kapaciteta i produktivnosti proizvodnje.

“Zahvaljujući prošlogodišnjem proširenju kapaciteta i uvođenju nove proizvodne linije, čime smo postali centar rashladne tehnike kompanije Hisense Gorenje za cijelu Evropu,
od sredine marta se u valjevskoj fabrici proizvodi nova generacija frižidera po najvišim svjetskim standardima”, izjavio je Dejan Milutinović, direktor fabrike Gorenje Valjevo.

Iz fabrike Gorenje Valjevo najavljuju da će do kraja godine biti proizvedeno 200.000 ovakvih frižidera, dok se za sljedeću godinu očekuje proizvodnja punog kapaciteta od
350.000 frižidera.

Osim plasmana u Srbiji, izvoziće se i na brojna evropska tržišta, Njemačku, Rusiju, Češku, Slovačku, Mađarsku, Dansku, Norvešku, Sloveniju, Austriju i druga.

ONASA-FoNet