Skijalište Jahorina je, uprkos novim snježnim padavinama, zatvoreno za sve posjetioce i skijaše zbog širenja zaraze virusom COVID-19. Pandemija ostavlja velike posljedice sa kojima se suočava i Olimpijski centar Jahorina.

Direktor tog centra Dejan Ljevnaić kazao je da trpe ogromne gubitke zbog koronavirusa, jer su sve aktivnosti zaustavljene.

Sezonu smo završili mnogo ranije od planiranog, otkazali smo zakazane manifestacija i prema našim projekcijama gubici zbog toga su veći od 6.000.000 KM. Čak smo morali i da otkažemo i tradicionalan Kup veterana, humanitarnog karaktera, koji se održava od 1994. godine na Jahorini u kontinuitetu, ali smo sigurni da ćemo sljedeće godine sve aktivnosti nadoknaditi – poručio je Ljevnaić.

Naglasio je da je također i realizacija planiranih investicija je usporena zbog cijele situacije što im prouzrokuje dodatne troškove, ali da je, uprkos svemu, uposlenicima isplaćena plaća za mart.

-Oni su u punoj pripravnosti, rade od kuće i sve svoje aktivnosti smo usmjerili na medijsku kampanju sa ciljem da borbe protiv virusa. Nadam se da će i ostali slijediti naš primjer – kazao je Ljevnaić.

Apelovao je na sve da se pridržavaju propisanih mjera, da budu disciplinovani i da pomognu ljudima oko sebe, saopćeno je iz Olimpijskog centra Jahorina.

FENA