promijenimo svijet na bolje…
logo-euromanager
promijenimo svijet na bolje…

Uvodnik specijalnog novogodišnjeg broja

Uvodnik specijalnog izdanja - Euromanagerova čestitka za 2016!

Pane ŠkrbićDirektor Nezavisne/Neovisne agencije za izbor najboljih menadžera i kompanija Bosne i Hercegovine, g. Pane Škrbić, napisao je uvodnik Euromanagerovog specijalnog novogodišnjeg izdanja iz kojeg, između ostalog, donosimo:

Bosni i Hercegovini, njenoj vlasti na svim nivoima, svim ljudima koji „stanuju“ u ovoj državi – prijeko su potrebne promjene u ekonomskom sistemu - kratkoročno, bez odlaganja, i, naravno, na „duže staze“.

Upravo ekonomija mora postati i polazište i ishodište svega što se zbiva pod nebom bosanskim i što će određivati sretniju budućnost stanovnicima i privrednicima naše države.
Sve nevladine institucije, posebno komore, udruženja menadžera i poslodavaca, potom sindikati i svi drugi moraju od vlasti ultimativno tražiti da odlučno krenu u stvaranje ambijenta u kojem će ubuduće ekonomija biti u prvom, a politika u drugom planu.
Sada je to, znamo, za nas građane, a pogotovo za poslovne i ljude od biznisa, neprihvatljiva pozicija: politika je, na žalost, ispred ekonomije.

Naši projekti iz godine u godinu bude novi optimizam i snaže vjeru u budućnost.
Izbori i ohrabrivanje najuspješnijih menadžera i vlasnika kompanija (završne ceremonije u Sarajevu i Banjoj Luci), tekstovi u EUROMANAGERU samo o najboljima radi društvene podrške njihovoj hrabrosti, znanju i htijenju da mijenjaju našu stvarnost. Tradicionalni razgovori (otvoreni, konstruktivni, kritički intonirani...) privrednika tokom poslovnih konferencija (o biznisu i strateškim pravcima razvoja BiH i regiona) imaju isključivo cilj da nam u 2016., i godinama što dolaze iza nje bude – samo bolje.

Optimizam ima pokretačku snagu. Ali, neophodno je da se zasniva na realnoj podlozi.
Da optimizam i sada, i pored teških uslova i lošeg ambijenta za biznis, ima pokriće, potvrđuju saznanja o banjalučkim laureatima najviših menadžerskih priznanja za 2015. godinu.
Tako, primjera radi, 21 menadžer – dobitnik priznanja za 2015. godinu, ostvarili su u svojim firmama nekoliko milijardi maraka prihoda!!!

SVIM BOSANCIMA I HERCEGOVCIMA (među njima naročito poslovnim ljudima) želim SRETNU I USPJEŠNU NOVU 2016. I SVE NAREDNE GODINE!Pane Skrbic-uvodna rijec


Želim da budete jači od nevolja, da ih pobjeđujete i pobijedite.

Pane Škrbić


NEKA SE NAŠA BOSNA I HERCEGOVINA – UZ MAKSIMALAN I ODGOVORAN ANGAŽMAN SVIH NAS – DINAMIČNIJE RAZVIJA!

Regionalna Nezavisna agencija za promociju i izbor najmenadžera i najkompanija Bosne i Hercegovine, jugoistočne i srednje Evrope, Evropsko udruženje menadžera u Bosni i Hercegovini i časopis EUROMANAGER nastaviće svoju plemenitu misiju u projektu koji je odavno postao brendom Bosne i Hercegovine i šireg regiona.

Zarad onih koji se dokazuju u biznisu, ali i svih nas!

S poštovanjem i SVAKO VAM DOBRO!

blog comments powered by Disqus