promijenimo svijet na bolje…
logo-euromanager
promijenimo svijet na bolje…

Bujar Nishani, predsjednik Albanije, u posjeti BiH

Bolja privredna saradnja između BiH i Albanije
U zvaničnoj posjeti Bosni i Hercegovini bio je predsjednik Albanije, NJ.E. Bujar Nishani.
Inače, Euromanager je objavio intervju s njim u augustovsko/kolovoskom broju iz 2014, jer je predsjednik Nishani tada bio proglašen za Ličnost Regije 2014. u organizaciji Regionalne nezavisne agencije Najmenadžera i časopisa Euromanager iz Sarajeva.

Za vrijeme boravka u Sarajevu predsjednik Nishani je imao više zvaničnih sastanaka i susreta, kako sa članovima Predsjedništva BiH, u Skupštini BiH, tako i sa privrednicima i građanima Sarajeva.
Predsjednik Nishani se susreo i sa članovima Udruženja bosansko-hercegovačko-albanskog prijateljstva, osnovanog nedavno.


Pane Škrbić uručio predsjedniku Nishaniju knjigu o najmenadžerima regiona

Nishani-Skrbić-rukovanjeU hotelu Evropa, na zvaničnom prijemu, razgovarao je i sa našim novinarima, a na prijemu mu je urućena i knjiga Najuspješniji poslovni ljudi i kompanije regiona jugoistočne i srednje Evrope 2015.godine. Knjigu mu je uručio predsjednik Udruženja i Manifestacije, g. Pane Škrbić.


Predsjednik Nishani je i ovom prilikom izrazio zahvalnost g. Škrbiću što je baš on dobitnik visoke nagrade ,,Ličnost godine'' za 2014. godinu. od strane Regionalane nezavisne agencije i časopisa Euromanager iz Sarajeva.

U svim susretima u Sarajevu Nishani je naglašavao dobru saradnju Albanije sa BiH, koja je rezultuirala porastom robne razmjene, naglašavajući velike mogućnosti za dalji razvoj i saradnju, posebno u obasti turističke saradnje i razmjene.

Jedan od najznačajnih projekata koji će svakako biti od zajedničke koristi za obje zemlje je koridor jadransko-jonske magistrale – istao je predsjednik Nishani.
Na slici iznad: Pane Škrbić sa predsjednikom i ambasadorom Albanije
ispod: Predsjednik Nishani prilikom govora u hotelu Evropa


posjeta albanskog predsjednika 5

blog comments powered by Disqus