Kompanija Eagle Hills Zagreb Real Estate kupila je 69,7 posto udjela u Sunce Hotelima od porodice Andabak, čime je nastala obaveza za objavljivanjem ponude za preuzimanjem, izvještava portal SeeBiz.

Eagle Hills Zagreb Real Estate je tvrtka koja djeluje sklopu tvrtke Eagle Hills Croatia Properties-Sole Proprietorship, sa sjedištem u Abu Dhabiju (UAE), a dio su Eagle Hills Grupe, kojoj su glavna djelatnost ulaganja u nekretnine i razvoj nekretnina s fokusom na tržišta u razvoju diljem Europe, Bliskog istoka i Afrike, a projektira i razvija objekte mješovite upotrebe, uključujući ugostiteljske, rezidencijalne, trgovačke i zdravstvene.

Glavne djelatnosti Eagle Hills Grupe su ulaganja u nekretnine i razvoj nekretnina s fokusom na tržišta u razvoju diljem Europe, Bliskog Istoka i Afrike. Također, kako piše u dokumentu preuzimanja, Eagle Hills Grupa projektira i razvija objekte mješovite uporabe uključujući rezidencijalne i komercijalne te ugostiteljske objekte, trgovačke centre i maloprodajne i zdravstvene objekte.

Na čelu Grupe je Mohamed Ali Rashed Alabbar, koji upravlja razvojem projekata za izgradnju objekata mješovite uporabe ukupne vrijednosti iznad 50.000.000.000 eura. Mohamed Ali Rašid Alabar je poznat široj javnosti po projektu Beograd na vodi čija je izgradnja u toku a ista tvrtka je trebala graditi “zagrebački Manhattan” na području Zagrebačkog velesajma.

Zagrebačka podružnica Eagle Hillsa, koja se bavi razvojem i ulaganjem u nekretnine mješovite namjene, od ugostiteljskih, rezidencijalnih, trgovačkih do zdravstvenih, osnovana je u julu 2019. godine.

Preduzetnik Alabar (63) iz UAE je i osnivač Emar Propertisa, jedne od najvećih građevinskih kompanija u svijetu s godišnjim prometom od šest milijardi dolara.

Sunce hoteli d.d. je jedna od vodećih turističkih grupa u Hrvatskoj s 11 hotela u Tučepima, Brelima, Starigrad Paklenici, Omišu, Mariji Bistrici, Supetru i Bolu na Braču, 1 kampom i 1 zakupljenim objektom s 2.973 smještajnih jedinica, vlastitim aerodromom na otoku Braču i drugom turističkom imovinom koja se nalazi u 4 popularne turističke destinacije u Hrvatskoj. Uz to, u zajedničkom pothvatu s TUI AG, Sunce ima jedan Premium hotel (TUI Blue Jadran) sa 161 smještajnom jedinicom.

Tanjug/SeeBiz