Konglomerat iz Dubaija “Park Group Dubai” (PGD) ovih dana u glavnom gradu Bosne i Hercegovine ugostio je zvanice iz svijeta kulture i biznisa iz Azije, bollywoodsku zvijezdu Sonua Nigama i poduzetnika, predsjedavajućeg grupacije Danube Group Rizwana Sajana.

Sonu Nigam vodeći je indijski muzičar koji se proslavio pjesmama i regionalnim filmovima u Bollywoodu.

Poslovno carstvo Rizwana Sajana vrijedno više milijardi dolara

Rizwan Sajan je podigao poslovno carstvo iz ničega u više milijardi dolara vrijedan konglomerat s devet kompanija raspoređenih na 50 lokacija u 10 zemalja, a zapošljava više od 3.600 ljudi. Prema Forbesovoj listi šesti put zaredom zauzeo je sedmo mjesto među 100 najvećih indijskih poduzetnika u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Nigam i Sajan su u Bosnu i Hercegovinu došli na poziv Park Group Dubai koji svojim radom djeluje kao most između investitora iz Azije i Bosne i Hercegovine. Fokus PGD je ulaganje u izgradnju građevinskih projekata u narednom periodu, dok na području Ujedinjenih Arapskih Emirata i Pakistana imaju širok portfolio završenih projekata iz oblasti gradnje luksuznih naselja i impozantnih građevinskih objekata.

– Čast nam je da značajne i uspješne osobe možemo ugostiti u Sarajevu i pokazati im koliko je ova zemlja puna ljepota i prilika za ulaganje. Park Group Dubai je dosad ugostio desetine investitora iz Azije u BiH, koji bi svojom odlukom da pokrenu svoj biznis ovdje učinili veliki doprinos ekonomiji ove zemlje. PGD je dosada uložio u BiH više od pet miliona eura – izjavio je predsjedavajući PGD Iftikhar Yousuf, navodi se u saopćenju.

ONASA