Koncern LVMH (kratica francuskog koncerna Moët Hennessy – Louis Vuitton S.A., sa preko 60 luksuznih marki) je u ponedjeljak otkrio da je zatražio od antitrustovskih regulatora Europske unije da odobre kupnju Tiffany & Co, piše Breaking the News.

“Osam od deset potrebnih antitrustovskih odobrenja već je dobiveno. LVMH očekuje da će odobrenje Evropske komisije i Tajvana dobiti do 24. novembra”, navodi se u saopćenju za štampu ovog koncerna luksuzne robe.

Ranije je objavljeno da LVMH želi odgoditi ili izbjeći dogovor o kupnji Tiffany za 16,2 milijarde dolara, nakon što je francuska vlada navodno željela iskoristiti ovu akviziciju kao polugu u trgovinskim pregovorima s Washingtonom.

Ugovor je u početku trebao biti finaliziran do sredine 2020. godine.

U sklopu koncerna LVMH su mnoge luksuzne marke i brendovi, npr parfemi Christian Dior, Guerlain, Givenchy, Kenzo, Laflachère, Make Up For Ever, Fresh, Loewe, Acqua di Parma, Benefit Cosmetics i drugi, zatim modne marke Louis Vuitton, Loewe, Berluti, Givenchy, Thomas Pink, Marc Jacobs, Emilio Pucci, Kenzo, Céline, Fendi, Donna Karan, satovi, pića, mediji i sl.