U sarajevskom naselju Mahmutovac, u općini Stari Grad, počeo je veliki infrastrukturni projekt, a riječ je o rekonstrukciji kanalizacione i vodovodne mreže u dijelovima ulica Begovac, Paje i Paje sokak.

Općina Stari Grad, na čelu s općinskim načelnikom Ibrahimom Hadžibajrić, u svom ovogodišnjem budžetu je planirala ovu vrlo značajnu investiciju.

Projekt uključuje i asfaltiranje ovih ulica u dijelu u kojem će se raditi komunalna infrastruktura, a radovi će koštati oko 750.000 KM. Za stanovnike ovih ulica to će značiti kraj problemima sa lošim podzemnim instalacijama, vodovodnim i kanalizacionim cijevima i ispucalim asfaltom, a samim tim i stvaranje boljih uslova za život.

Već su mašine na terenu i počeli su radovi na iskopima, a prvi korak je bio postavljanje privremenog voda kojim će se domaćinstva u ovoj ulici snabdijevati vodom tokom rekonstrukcije kanalizacione i vodovodne mreže.

“Kao i svih prethodnih godina fokus našeg djelovanja je na infrastrukturi, koja je esencijalna za kvalitetan život naših stanovnika. Iako to zahtijeva ogromna finansijska sredstva, trudimo se da u nekim ulicama, prije asfaltiranja, zamijenimo vodovodnu i kanalizacionu mrežu”, kazao je Hadžibajrić.