Općinski načelnik mr Ibrahim Hadžibajrić dobitnik je Jubilarne nagrade za životno djelo za izvanredne rezultate u razvoju Općine Stari Grad i stvaranje ambijenta za biznis, doprinos afirmaciji općine, kontinuirano ulaganje u infrastrukturu i dugogodišnje prosperitetno vođenje Općine u interesu građana i biznisa.

Jubilarna nagrada načelniku Hadžibajriću uručena je na današnjoj dodjeli Agencije za izbor najmenadžera BiH, Jugoistočne i Srednje Evrope, održanoj u Hotelu Holiday.

Evropski nezavisni žiri, sastavljen od uglednih evropskih i svjetskih menadžera, naučnih i javnih radnika, te ranijih dobitnika nagrade sa šireg prostora regiona, donio je jednoglasnu odluku o dodjeli jubilarne nagrade za životno djelo općinskom načelniku mr Ibrahimu Hadžibajriću zbog izuzetnih zasluga za razvoj Općine Stari Grad, te za regionalnu, kulturnu i prijateljsku saradnju sa drugim općinama, gradovima i državama, kao i za konkretne rezultate rada i doprinos dugogodišnjem razvoju ove općine.

Donoseći odluku o nagradi, žiri je imao u vidu velike zasluge i doprinos načelnika Hadžibajrića svim pozitivnim procesima, širenju optimizma, biznisa, prijateljstva i saradnje bez granica, zbog čega je, kako se navodi iz Direkcije, i zaslužio evropsku jubilarnu nagradu svih nagrada, uz napomenu da samo određeni broj ljudi može dobiti ova priznanja. Svečano uručenje nagrada, putem video linka, otvorio je bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić.

Za načelnika Općine Stari Grad mr Ibrahim Hadžibajrić prvi put je izabran na lokalnim izborima 2008. godine i od tada do danas niže priznanja za svoj rad. Nadmoćnu pobjedu u izboru za načelnika Općine Stari Grad odnio je još tri puta: na lokalnim izborima 2012, 2016, kao i 2020. godine.

Načelnik Ibrahim Hadžibajrić je dva puta proglašen najnačelnikom u BiH 2010. i 2018. godine. Evropski pokret u BiH proglasio ga je 2010. godine Evropskim načelnikom FBIH, a 2016. godine izabran je za NAČELNIKA DECENIJE u BiH. Pripalo mu je i priznanje Večernjakov pečat za lokalnog lidera godine, 2015. godine.

U julu, 2019. godine za rad na jačanju i izgradnji lokalne zajednice, razvoju infrastrukture, privrede, stvaranju pozitivnog okruženja za pokretanje biznisa i otvaranju općine za velike investicije općinskom načelniku mr Ibrahimu Hadžibajriću pripalo je priznanje Evropskog najnačelnika decenije, na Izboru najmenadžera i najkompanija BiH, jugoistočne i srednje Evrope.

Prema rezultatima portala istinomjer.ba iz 2020. godine, općinski načelnik mr Ibrahim Hadžibajrić ispunio je najviše predizbornih obećanja datih građanima za mandatni period 2016 – 2020.

Općina Stari Grad Sarajevo je, pod njegovim rukovodstvom, tri puta proglašena najtransparentnijom i najotvorenijom općinom u BiH, 2018, 2019. i 2020. godine.