Spajanje kompanija Peugeot S.A. (PSA grupa) i Fiat Chrysler Automobiles N.V (FCA), koje vodi ka formiranju kompanije Stellantis, stupilo je danas na snagu, saopštile su danas ove dvije grupacije.

Kao što je prethodno najavljeno, trgovanje običnim akcijama kompanije Stellantis će početi u ponedeljak na Euronext berzi u Parizu i berzi Mercato Telematico Azionario u Milanu, navedeno je u zajedničkom saopštenju PSA i FCA koje je dostavljeno Tanjugu.

Stellantis (italijanski za „posuta zvijezdama“) će, takođe, u utorak izaći na Njujoršku berzu pod berzanskom oznakom „STLA“.

U utorak, 19. januara, biće održana digitalna konferencija za medije kojom će biti proslavljeno formiranje nove kompanije Stellantis.

Stellantis sada četvrta najveća svjetska automobilska grupacija

Na konferenciji će govoriti glavni izvršni direktor kompanije Stellantis Carlos Tavares.

Podsjećanja radi, akcionari FCA i PSA su 4. januara rekli „da“ spajanju, čime se rađa četvrta najveća svjetska automobilska grupacija.

Fijat Krajsler i Pežo-Sitroen-Opel su prošle godine odlučili da udruže snage kako bi se lakše izborili s izazovima u autoindustriji, kao što su troškovi finansiranja tehnologija za proizvodnju ekološki čistijih vozila i tržišna kriza izazvana globalnom pandemijom.

FCA posjeduje više brendova, medju kojima Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Fiat, Fiat Professional, Jeep, Lancia, Ram i Maserati, a zapošljava blizu 200.000 ljudi širom svijeta.

Grupa PSA ima pet auto brendova: Peugeot, Citroen, DS, Opel i Vauxhall i pruža širok izbor pametnih i usluga mobilnosti pod brendom Free2Move.

Kompanija Stellantis će, između ostalih, posjedovati brendove Fiat, Jeep, Dodge, Ram i Maserati, kao i Peugeot, Opel i DS.

Udruživanjem je nastala po veličini četvrta svjetska grupa u proizvodnji autoomobila: 14 brendova nove grupe predstavlja oko devet odsto svjetskog automobilskog tržišta, sa osam miliona prodatih vozila 2019.

Bivši predsjednik odbora PSA i novi izvršni direktor „Stellantisa“ Karlos Tavares u utorak će na prvoj konferenciji za štampu predstaviti svoju viziju grupe sa 400.000 zaposlenih, a u narednim mjesecima će predstaviti i svoj strateški plan.

Izazovi su mnogi: „elektrifikacija“ svih modela, vlasnici koji se zbog posljedica pandemije okreću polovnim vozilima ili iznajmljivanju i zdravstvene krize koja otežava i proizvodnju vozila. Globalna prodaja PSA (Peugeot, Citroen, DS, Opel, Vauxhall) opala je za 27,8% 2020. godine.

Matias Hek iz Mudisa pozdravio je spajanje jer grupisanje „poboljšava globalnu pokrivenost, mogu sarađivati tehnološki i u različitim segmentima i ostvariće uštede zahvaljujući sinergiji i iskustvu PSA, koji znao kako da odredi pravu cenu i upravlja rashodima“.

U Francuskoj i Italiji zabrinutost oko ovog spajanja

PSA i Fiat-Chrisler procjenili su da bi sinergijom uštedjeli do pet milijardi eura godišnje, kako u proizvodnim troškovima, tako i u istraživanju. Te uštede medjutim brinu i sindikate i države.

Iako se usprotivila Fiatovom braku s Renoom, francuska vlada je sa italijanskom vladom pozdravila nastanak „Stellantisa“.

Međutim, obe strane Alpa pobrinuće se da novi kolos „doprinese i industrijskom zapošljavanju u Italiji i Francuskoj“, uvjeravali su početkom januara francuski ministar ekonomije Bruno Le Mer i njegov italijanski kolega Stefano Patuaneli.

Da bi zadržala kontrolu, Italija čak razmišlja da preuzme udio u „Stellantisu“:

„Moguće prisustvo države u osnovnom kapitalu nove grupe, slično onom francuske vlade, ne može i ne smije biti tabu“, rekao je zamjenik italijanskog ministra ekonomije Antonio Misiani za novine „La Republika“. Francuska država već ima 6,2% udjela u „Stellantisu“.

Da bi uspješno završile ovo spajanje poštujući pravila konkurencije, dvije grupe su smanjile svoju dominaciju u sektoru malih komunalnih vozila.

Takođe su izmijenili ugovor tako da njihov savez ostaje „brak jednakih“. FCA je smanjio iznos izuzetne dividende isplaćene svojim akcionarima, sa 5 na 2,9 milijardi eura. PSA se povukao od proizvođača opreme „Faurecia“.

Sa sindikalne strane, većina je prihvatila spajanje koje su smatrali neizbježnim. Ali ostaju na oprezu. „Vidimo se za godinu dana!“, rekao je delegat sindikata FO u PSA, Olivije Lefevr. „Naše povjerenje u budućnost će cijele godine biti praćeno budnošću prema adekvatnosti socijalnih i industrijskih politika“ nove kompanije.

Planirana sinergija je od interesa i za proizvođače dijelova koji snabdijevaju dvije grupe.

„Očekivani su izazovi, ali i prilike“, rekao je za AFP Klod Čam, predsjednik federacije proizvođača opreme (FIEV). „U oba slučaja, međunarodni proizvođači opreme biće u najboljoj poziciji da udovolje zahtjevima. Manji i mali međunarodni i diverzifikovani proizvodjači su najugroženiji“.

Tanjug/Beta