U sklopu aktivnosti projekta “Wrecks4all – Zaštita podvodnog nasljeđa kroz digitalizaciju i valorizaciju kao novi oblik turističke ponude” Turistička zajednica Hercegovačko-neretvanskog kantona organizira radionicu za aktere kulturnog i turističkog sektora koji su relevantni za podvodno nasljeđe/ronilački turizam koja će se održati u srijedu, 16. juna, u Hotelu “Mostar” u Mostaru.

Cilj je radionice predstavljanje ciljeva i očekivanih rezultata projekta Wrecks4all učesnicima i jačanje nivoa i kvalitete interakcije među akterima HNK-a kako bi se pokrenuo proces valorizacije ronilačkih aktivnosti u kantonu. Pored toga, glavni cilj projekta je doprinijeti jačanju i diverzifikaciji turističke ponude zasnovane na podvodnoj baštini Istočnog Jadrana kroz prekogranično upravljanje, zaštitu, promociju i valorizaciju podvodnih brodskih olupina i drugih jedinstvenih elemenata prirodnog nasljeđa (kraške pećine, kraška vrela).

Dodana vrijednost ovog projekta je podrška razvoju pametnog i održivog ronilačkog turizma temeljenog na podvodnoj baštini omogućavajući široj javnosti pristup kroz inovativne digitalne tehnologije.

ONASA