Zvijezda “Moderne obitelji” Sofia Vergara na vrhu je Forbesove liste najplaćenijih glumica na svijetu, predvodeći televizijske glumice u godini kad su kina zapala u krizu, objavio je Forbes.

Vergara – koja je trenutno sutkinja u emisiji “America's Got Talent” – zaradila je nevjerojatnih 43 milijuna dolara u posljednjih 12 mjeseci u plaći i angažmanima. Pomakla se s drugog mjesta prošle godine.

48-godišnja Kolumbijka zarađivala je 500 tisuća dolara po epizodi u posljednjoj sezoni Emmyjem nagrađene “Moderne obitelji” koja je prestala sa snimanjem početkom ove godine.

Forbes je procjenio da će zaraditi “barem 10 milijuna dolara po sezoni” za “AGT”, jednu od najpopularnijih natjecateljskih emisija u SAD-u.

Pandemija koronavirusa paralizirala je Hollywood, prisilivši zaustavljanje produkcija i zatvaranje kina, te je snimanje mnogih visokobudžetnih filmova odgođeno.

Oscarovka Angelina Jolie na drugom je mjestu Forbesove liste s 35 milijuna dolara.

Glumice koje najviše zarađuju na televiziji ili streaming servisima nalaze se na vrhu liste.

Zvijezda serije “Wonder Woman” Gal Gadot nalazi se na trećem mjestu s 31 milijun dolara, no dio novca je zaradila u Netflixovom filmu “Red Notice”.

Na osmom mjestu s 19 milijuna dolara nalazi se glavna glumica “Uvoda u anatomiju” EllenPompeo, a zvijezda “Sluškinjine priče” Elisabeth Moss na devetom je mjestu s 16 milijuna dolara.
Još jedna dobitnica Oscara, ViolaDavis, prvi put se pojavila na top 10 listi.

Ukupno je 10 najplaćenijih glumica u svijetu 2020. godine zaradilo 254 milijuna dolara u 12 mjeseci.

Prošle godine, na vrhu te liste bila je glumica Scarlet Johanson, sa zarađenih 56 miliona dolara, što je manje od zarade šestorangiranog najplaćenijeg glumca, navodi BBC.

Deset najplaćenijih glumaca zaradilo je gotovo duplo više – gotovo 550 milijuna dolara – u istom periodu.

Dwayne “The Rock” Johnson najplaćeniji glumac

Dwayne Johnson sa suprugom Lauren
Dwayne Johnson sa suprugom Lauren, foto: Screenshot

Američki glumac Dwayne Johnson, poznat kao “The Rock”, najplaćeniji je glumac, drugu godinu zaredom, prema časopisu Forbes i listi koja je pbjavljena prošli mjesec.

Bivši hrvač je, kako prenosi BBC, između 1. juna 2019. i 1. juna 2020, zaradio 87,5 miliona dolara, uključujući i 23,5 miliona za Netflix triler “Red Notice”.

Takođe je zaradio novac i od svoje linije odjeće za fitnes “Poject Rock”.

Deset najplaćenijih glumaca zajedno su ove godine zaradili 545,5 miliona dolara, a četvrtinu toga od Netflixa, navodi Forbes.

Drugi na listi najplaćenijih glumaca je Johnson kolega iz “Red Notice” Ryan Reynolds, sa zaradom od 71,5 miliona dolara.
Treći je glumac i producent Mark Wahlberg, sa 58 zarađenih miliona dolara, četvrti je Ben Affleck, a peti Vin Diesel.

U prvih 10 najplaćenijih glumaca nalazi se i indijski glumac Akshay Kumar, jedina bolivudska zvezda u društvu najbogatijih filmadžija. On zauzima šesto mesto sa zaradom od 48,5 miliona.

Na listi su i kreator “Hamiltona” Lin-Manuel Miranda, glumci Will Smith i Adam Sandler, kao i veteran Jackie Chan.
Lista najplaćenijih glumica biće objavljena naknadno, navodi BBC.

Hina/Agencije