Treći „Good Food + Wine Festival“, koji okuplja proizvođače tradicionalne hrane i vina, ali i drugih autentičnih proizvoda, počeo je danas u Beogradu predstavljanjem programa i trajaće do 20. juna.

Ovogodišnja sedmodnevna privredno-turistička manifestacija održava se pod sloganom „Da ponovo nazdravimo životu“, uz učešće više od 100 proizvođača iz Srbije i regiona.

Centralni događaj manifestacije, Sajam tradicionalne hrane i vina, biće održan u subotu, 19. juna na Sava Promenadi, a predstaviće se oko 70 kompanija, preduzetnika, poljoprivrednih gazdinastava i turističkih organizacija.

Prethodno će u srijedu, 16. juna biti održan Vinski karneval od Palate Albanija do Kalemegdana.

Kako su najavili organizatori, na glavnom događaju festivala “Good Food & Wine Festival”, Sajmu tradicionalne hrane i pića u subotu, 19. juna, biće i dva specijalno uređena kornera “Korner Vojvodina” koji će okupiti proizvođače iz Vojvodine, i “Korner Zlatibor” na kome će se predstaviti proizvođači sa Zlatibora.

Biće organizovana i sajamska izložba “Hleb naš nasušni” posvećena hljebu i izložba slika “Boje i vino” akademskog slikara Dragana Stojkova.

Tanjug