Njemačka kompanija Fischer Automotive Systems je u Jagodini otvorila fabriku za proizvodnju dijelova i dodatne opreme za automobile visoke klase, a otvaranju je prisustovao i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Grupacija Fischer odabrala je da u Jagodini otvori novu fabriku, jer ni u jednoj zemlji Evrope nije našla ovako izvanredne uslove kao u Srbiji, a naročito u 27 zemalja EU, rekao je danas na svečanom otvaranju fabrike vlasnik kompanije Klaus Fischer.

Najavio je da bi trebalo da broj zaposlenih u jagodinskoj fabrici dostigne 450 do kraja godine, kada stignu sve mašine.

„Tu će se proizvoditi ventilacione mlaznice za Mercedes, BMV i Volkswagen, a razmišljamo o tome da naš najveći proizvodni sektor, tiplovanje, zasnujemo u Jagodini ili negde drugdje u Srbiji“, najavio je Fischer.

Hala je površine 8.000 kvadratnih metara, nalazi se u Industrijskoj zoni, u Italijanskoj ulici, i njoj će biti sada zaposleno 350 radnika a Fischer je najavio da bi trebalo da broj zaposlenih u jagodinskoj fabrici dostigne 450 do kraja godine, kada stignu sve mašine.

Kompanija, osim u Njemačkoj, fabrike ima u SAD, Kini i Češkoj.

U pogonu ove fabrike, Fischer Automotive Systems KD Jagodina Cargo Centar, u iznajmljenom prostoru, sada radi 150 radnika, izjavio je ranije predsjednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma i najavio da će za pola godine Fischer u Jagodini početi proizvodnju i „šrafovske robe“, za šta su radnici obuku prošli u Njemačkoj.

Tanjug