Četrdesetdrugo proglašenje Evropskih Najmenadžera održaće se večeras od 17 sati u sarajevskom hotelu Holiday. Prisustvo Ceremoniji su, između ostalih potvrdili član Predsjedništva BiH Željko Komšić, visoki predstavnik za BiH Valentin Inzko, premijer Vlade Federacije Fadil Novalić i pet ambasodora susjednih zemalja.

– Evropska nezavisna agencija iz Sarajevo, odnosno, Evropski Žiri ove agencije, te Evropsko udruženje menadžera Zenica i časopis EUROMANAGER će dodijeliti, između ostalog, 12 jubilarnih nagrada ZA ŽIVOTNO DJELO uspješnim ljudima iz biznisa koji u kontinuitetu djeluju na području jugoistočne i srednje Evrope u posljednjih 30 godina, rekao je Pane Škrbić, predsjednik ove tradicinonalne evropske manifestacije, koja se u Sarajevu održava više decenija.

”Top 12”, iz deset evropskih država

Pored dobitnika ”Top 12”, iz deset evropskih država, biće uručeno i pet specijalnih nagrada pojedincima i kompanijama.

Na ceremoniji će, pored najuspješnijih evropskih menadžera iz jugoistočne i srednje Evrope, nagrada biti uručena i evropskoj ličnosti godine.

Nakon 25 godina uspješne saradnje Evropske nezavisne agencije sa BH Televizijom, od ove godine pa dalje, Ceremoniju dodjele nagrada će prenositi FACE TV.

Ceremonija u znaku borbe protiv pandemije

Ovogodišnja Ceremonija će biti održana po strogim pravilima zdravstvene zaštite od koronavirusa, tako da će u svečanoj dvorani za vrijeme programa biti prisutno svega 20 sudionika, a kontakti sa dobitnicima iz država iz okruženja će biti ostvareni video putem.

”Organizacioni odbor manifestacije je odlučio da, obzirom na pandemiju, Ceremoniju prvi put organizuje kombinacijom online i dodjelom nagrada ”u živo”. To znači da ćemo, pridržavajući se preporuka nadležnih organa, u dvorani za Ceremoniju imati, uključujući i goste, svega dvadesetak osoba, a obezbijedili smo javljanje u program svih ostalih dobitnika iz desetak zemlja Evope”, kaže Škrbić.

Ceremonija će biti i u znaku borbe protiv pandemije, pa će prvu nagradu ove vrste dobiti jedan od najpoznatijih svjetskih eksperata za tu oblast, prof. dr. Ivan Đikić, Zagrepčanin, porijeklom iz Gornjeg Vakufa, a sa njemačkom i američkom adresom.

Najbolji evropski načelik općine Ibrahim Hadžibajrić

“Najbolji evropski načelik opštine/općine”, u posljednjih 25 godina, između 127 nominiranih iz regiona jugoistočne i srednje Evrope, biće uručena načelniku Općine Stari Grad Sarajevo, Ibrahimu Hadžibajriću.

Evropski nezavisni/neovisni Žiri će i ovoga puta proglasiti ”Evropsku ličnost godine”, između predsjednika i premijera država Jugoistolčne i srednje Evrope, za koje priznanje ima više kandidata.

U prethodnom ciklusu dodjele ovog visokog priznanja je uručena predsjedniku Slovenije Borutu Pahoru, navode iz Direkcije.

Dobitnici Oskara za biznis su ljudi koji prave nove fabrike, oni koji uspješno koriste najmodernije tehnologije, zapošljavaju nove radnike i uz to i prave novac.

Općina Stari Grad povodom nagrade: Sutra ‘Kafa načelnika sa novinarima’

Općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić dobitnik je jubilarne nagrade “Zlatna plaketa za životno djelo” za najveće uspjehe i rezultate rada za period od prethodnih 25 godina.

Zlatna plaketa načelniku Hadžibajriću bit će uručena na dodjeli Agencije za izbor najmenadžera BiH, Jugoistočne i srednje Evrope, najavljenoj danas u 17,00 sati u Hotelu Holiday Inn.

Tim povodom, sutra se organizuje “Kafu načelnika sa novinarima” gdje će se kroz razgovor i druženje predstaviti ovo značajno priznanje za općinskog načelnika, ali i za našu lokalnu zajednicu.

“Kafa s novinarima” održat će se u 11,00 sati, u restoranu Libertas, ulica Logavina br.9.