Kompanija VIP Mobile od danas posluje pod novim brendom A1 Srbija, prepoznatljivog internacionalnog operatora u regionu centralne i istočne Evrope, a čelnici kompanije poručuju da promjena njenog imena ni na koji način ne utiče na postojeće ugovore korisnika i poslovnih partnera.

Na konferenciji za novinare, na kojoj je predstavljen i novi logo A1, najavljeno je da će kompanija korisnicima pružiti jedinstveno digitalno iskustvo nudeći relevatne servise i tehnologije za život, rad i zabavu u digitalnoj eri.

Promjena imena kompanije, kažu, dio je šire strategije A1 Telekom Austria Grupe, lidera digitalnih usluga i komunikacionih rješenja u regionu centralne i istočne Evrope, da na tržištu Evrope ojača svoje prisustvo poslujući pod jednim brendom.

Generalni direktor Vip Mobile i A1 Slovenija Dejan Turk kaže da Vip danas postaje A1, brend za koji navodi da je malo drugačiji od Vipa, ali da nastavlja sve ono dobro što je Vip bio.

Naveo je da je A1 tehnološki inovativan brend koji postoji u sedam zemalja i da je veoma digitalan brend, a da je prije svega veoma bitan sam kvalitet usluge i kvalitet servisa.

„Sa A1 brendom ostaje sve dobro u Vipu i nadograđuje se za još neka bolja tehnološka rješenja u smislu boljeg korisničkog iskustva“, rekao je Turk.

U doba pandemije, navodi Turk, svi smo se digitalizovali, stari i mladi rade od kuće i naglašava da se područje za neka nova inovativna digitalna rješenja bitno povećalo.

„Sa A1 brendom mi dobijamo svu snagu A1 grupe i nekih novih inovativnih rješenja koja ćemo dosta brzo i ponuditi tržištu u Srbiji“, rekao je Turk.

Direktor CEO/Telekom Austria Grupe Tomas Arnoldner kaže da su u toj kompaniji ponosni na A1 Srbija i podsjeća da su u Srbiji počeli da posluju prije 13 godina kao prva grinfild investicija.

„Tim u Srbiji je obavio izuzetan posao, mi smo rebrendirali A1 i sada tu kompaniju ovde u Srbiji mi vodimo u nastavku putovanja i otvaramo jedno novo poglavlje“, rekao je Arnoldner.

Dosadašnja ulaganja u Srbiji veća od milijardu eura

Naveo je da su dosadašnja ulaganja u Srbiji veća od milijardu eura i da će se ulaganja nastaviti kako bi kompanija svojim korisnicima obezbijedila jednu pouzdanu mrežu i bila pouzdan provajder koji pruža najbolju uslugu i, ono što je najvažnije, najbolju mrežu.

„Mi smo započeli ovaj put još 2017. odlučujući da primjenimo ono što već postoji kod svih sedam članica naše grupe i da objedinimo sve ono što je najbolje na lokalnom tržištu, lokalna iskustva klijenata sa ekspertizom i znanjem međunarodnih kompanija i da iz toga dobijemo najbolje“, kaže Arnoldner.

Naveo je da je kompanija u epicentru digitalnih dešavanja i da je fokus na tom aspektu po kome je, kaže, A1 poznat u svijetu, a sada će taj aspket dovesti i na srpsko tržište.

„Epidemija nam je pokazala koliko smo zapravo svi zavisni od digitalnog sveta kako u poslovanju, tako i u privatnom životu, obrazovanju“, rekao je Arnoldner.

Glavni direktor za tržište Vip mobajla Branka Pudrlja Durbaba rekla je da dolazak A1 brenda na srpsko tržište znači još unapređenije korisničko iskustvo i navela da će korisnici imati mogućnost da uživaju u svim benefitima i pogodnostima koje nudi A1 brend.

„Važno je napomenuti da promjene u kontekstu korišćenja usluga i proizvoda neće biti, SIM kartice aparata korisnici će moći da nastave da koriste nesmetano“, kaže Pudrlja Durbaba.

Kontak centar je, kaže, dostupan 24 časa, kao i infomacije putem sajta, a poslovnice se nalaze na istim adresama, samo rebrendirane u duhu A1.

Navela je da će A1 Srbija u digitalnoj eri zajedno sa korisnicima i sa tržištem raditi na edukaciji, praćenju tendova i biti pouzdan i relevantan partner u prepoznavanju korisničkih potreba i iskustava.

„Samim tim doprinijećemo još dodatnom unapređenju već ionako najboljeg korisničkog iskustva u Srbiji sa A1 Srbija“, poručuje Pudrlja Durbaba.

Glavni direktor za transformaciju Vip mobajla i A1 Slovenija Đorđe Vuksanović kaže da u A1 digitalizaciju posmatraju kao polugu koja korisnicima pomaže da imaju bolji i kvalitetniji život.

Naveo je da kompanija A1 Digital u okviru grupe A1 razvija kompleksna tehnološka rješenja namijenjena svim zemljama unutar A1 grupe, a napomenuo je i saradnju sa startapovima kako u drugim zemljama Telekom Austrija Grupe, tako i u samoj Srbiji.

„Ideja je da sa njima razvijamo neke nove servise koje korisnicima unapređuju život“, rekao je Vuksanović.

Kao velika internacionalna kompanija, A1 Srbija je u prilici da korisnicima ponudi relevantne proizvode i usluge sa drugih tržišta, a najavljuje da sve postojeće i nove korisnike A1 očekuje dobrodošlica u vidu poklon dodatka svakog mjeseca do kraja godine.

Korisnicima je od danas na raspolaganju set poklon dodataka koje mogu samostalno da biraju i aktiviraju kroz Moj A1 aplikaciju svakog mjeseca do kraja 2021. godine.

Već od prvog dana portfolio mobilnih telefona bogatiji je za nova dva modela – A1 Alpha i A1 Alpha 20+, koji se na drugim A1 tržištima ocjenjuju kroz odličan odnos cijene i kvaliteta.

Najavljeno je da će A1 Srbija napraviti veliki iskorak na polju integrisanih poslovnih rješenja i digitalnih platformi u svim segmentima poslovanja, preko rješenja za pametni dom i igara do M2M, cloud i rješenja za sajber bezbijednost za poslovne korisnike.

Tanjug